Deze site is gemaakt, betaald en onderhouden door Wim Coenraad.
091012 pasfoto wim
Ik ben Senior adviseur spoorwegbeveiliging, met ruime ervaring in het specificeren, ontwikkelen, auditeren en certificeren van treinbeveiligings- en beheersingssystemen.

Ik heb (hoop ik) naast een grondige kennis van de in Nederland toegepaste systemen, van sneltram tot hogesnelheidslijn, uitgebreid ervaring opgedaan met systemen en procedures in Europa en de Verenigde Staten door mijn betrokkenheid bij internationale organisaties als UIC en ERRI en bij het ETCS project.

Ik ben redelijk bedreven in het ontwerpen van systeem-concepten en ontwikkelingsstrategieën en een specialist op het gebied van spoorwegveiligheidsfilosofieën. Tegenwoordig houd ik me vooral bezig met Safety -en Certificerings-management.
Deze site neemt (voorlopig?) de plaats in van het boek dat ik wellicht ooit zou willen schrijven over mijn vakgebied. Wie weet vinden we daar ooit de tijd voor. Ervaringen van anderen met het in eigen beheer schrijven en uitgeven van boeken stemmen wat sceptisch over de "business case" voor zoiets. Bovendien kan een website organisch groeien.

Voor meningen en andere varia verwijs ik naar mijn persoonlijke website. Hier probeer ik het zakelijk te houden.

Specialisaties: Specificatie, Ontwikkeling, Certificering, RAMSHE, Safety Management, Safety Case Delivery, Management van Independent Safety Assessors en Notified Bodies