February 2017

NX met A-relais

Stukje inleiding over emplacementbeveiliging en de NX met A-relais toegevoegd.

Seinen

Een klein stukje tekst over seinen, seinstelsel 46 en seinstelsel 54 toegevoegd.

Van Start!

Welkom op de Seinwezen net site.De domeinnaam had ik al lang, maar nu is de site (eindelijk) van start gegaan en het raamwerk staat. De vormgeving zal nog veranderen maar dat kost nog even tijd.
Ik zal proberen hier wat achtergronden over en principes van de spoorwegbeveiligingstechniek te delen. Voor techniek, details en weetjes over systemen verwijs ik voorlopig graag en veel naar het werk van anderen, maar er zullen hier zeker aanvullingen volgen. Voor commercieel nieuws, feitjes en aankondigingen zijn er tegenwoordig nieuwsbrieven te over.

Tot voor kort was ik ook de webmaster van de IRSE Nederland site. Veel achtergrondmateriaal heb ik daar ondergebracht. Afhankelijk van de ontwikkelingen, waarover het IRSE-NL bestuur nu nadenkt zal de nadruk van mijn webpublicatie werk verschuiven naar deze site, verwacht ik.

De basis van de pagina's zoals ik ze vandaag heb gepubliceerd is gelegd in een stuk dat ik al in 2012 voor Movares, mijn werkgever schreef: Inleiding Systeemfilosofie Beveiliging en Beheersing.
Het bestrijkt voornamelijk de systemen en principes van toepassing op de beveiliging van de Nederlandse Spoorwegen en ProRail. Hier en daar is het al iets gedateerd en zal het gaandeweg aangepast worden. Als en zodra dat gebeurt kondig ik dat in deze blog aan.

Disclaimer.
Ik citeer uit eigen werk, alle meningen en fouten zijn van en door mijzelf gemaakt. Maar ik leer graag en ben altijd bereid te verbeteren. Daarvoor is er een contactformulier.

Ede, 25 februari 2017

Wim Coenraad