Digital Railway Ready

Eigenlijk een open deur, maar David Waboso zegt op ca 2/3 van dit stuk in Rail engineer UK over Digital Railway iets essentieels. Nu ontwerpen voor digital railway (lees ERTMS uitrol) betekent kiezen voor systemen die straks de juiste interface hebben en in de bloklengtes, seinplaatsing etc. rekening houden met ETCS volgtijden. Anders vernietig je straks kapitaal. Doen wij dat al in NL?
En hoe beoordeel je eigenlijk producten, ontwerpen en tenders op ERTMS of Digital Railway Readiness?

ATO met hybrid level 3 proefrit

In mei heeft ProRail samen met Network Rail op de ENIF een demonstratie run gemaakt met ATO (Automatic Train Operation) en Hybrid ERTMS Level 3. Dit met de nieuwe 700 trein van de Thameslink waar ATO GOA2 (Grade of Automation 2) momenteel in bedrijf is. Deze ATO trein rijdt kort achter een trein met Level 3 treinintegriteit die vertrekt. Er zijn drie runs gemaakt om de winst van ATO en Hybrid Level 3 te illustreren. Het illustreert de winst die te halen is met korte blokken tot het perron en ook het opdelen van het perron. Dat kan natuurlijk ook met fysieke blokken maar virtuele blokken zijn goedkoper en bieden andere opties. De ATO winst zit hem hier vooral in wat verder door accelereren, de gereden snelheid is hier beperkt (zoals ook op de Thameslink).

Kijk naar het filmpje op YouTube: https://youtu.be/kqYq4WJq1FI

Voor de eerste echte toepassing van ATO over ERTMS kun hier een verslag lezen van het bezoek dat ik met de IRSE International Technical Committee bracht aan Thameslink en waarover ITC lid Clive Kessell in Rail Engineer berichtte.

4 draads APB

Klein stukje tekst over dubbel-enkelspoorbeveiliging en het 4-draads APB systeem toegevoegd.