kennis

Het Zwarte Seinwezen Boekje

zwart-boekje
Behalve seinwezen net is er ook een seinwezen netwerk ;-) Uit dat netwerk kreeg ik een scan van het Zwarte Seinwezen Boekje (1963) en de NS Vraagbaak (1965), Curiosa voor wie zoiets leuk vind om nog eens te lezen.

Fundamental Requirements for Train Control Systems

Het leek me goed een aparte pagina te maken voor de IRSE Fundamental Requirements for Train Control Systems in de versie zoals die sinds 2014 geldt. Ze zijn onderdeel van de IRSE Knowledge Base, maar je moet ze maar net weten te vinden.
Het kan interessant zijn om die eisen eens te vergelijken met het document dat IRSE Nederland in 2012 publiceerde ter gelegenheid van het de Technical Visit "
Managing the Interface" en de IRSE Nederland publicatie Filosofie, principes, functies en systemen voor de Nederlandse spoorwegbeveiliging.

Back to Basics: Points

Back to Basics is een hele goede serie lezingen en artikelen over het seinwezen. Zeker voor nieuwe professionals in het spoorwegbeveiligingsvak, maar ook voor oude rotten, zoals ik ­čśë, die het allemaal nog eens op willen frissen. Het overzicht met alle afleveringen tot nu toe vind je in het Januari 2023 nummer van IRSE News.

De Younger Members Section organiseert een serie webinars waarin de auteurs van de artikelen het onderwerp presenteren. Die presentaties zijn dan later weer terug te kijken op het
IRSE Vimeo kanaal.

Vanavond:
Points part 1 webinar (engels). Lees ook het bijbehorende artikel over points part 1.

Back to Basics

De IRSE is in 2019 begonnen met het produceren van een reeks "back to basics"-artikelen en video's. Het doel was om beginnende seinwezen en telecom ingenieurs te informeren en op te leiden n, met inbegrip van in het bijzonder degenen die overwegen het IRSE-examen voor Module A "Certificate in Railway Control Engineering Fundamentals"af te leggen. De Younger Members section organiseert met enige regelmat online seminars over deze back to basics onderwerpen die meestal terug te zien zijn op het IRSE Video kanaal.